Otwarcie bistro w 2020 roku to odpowiedź na potrzeby gości, którzy odwiedzają nas poza sezonem. Smażalnia jest czynna w okresie wiosenno-letnim, a chęć zjedzenia dobrej ryby często nie pozwala tyle czekać koneserom klejnotów augustowskich jezior 🙂 Lokal funkcjonuje cały rok. Ryby, które u nas zjecie, pochodzą z codziennych połowów z pobliskich jezior, dzięki czemu są gwarancją smaku i jakości na najwyższym poziomie. Zależy nam na tym, aby goście czuli się u nas przytulnie i komfortowo. Autentyczność miejsca podkreśla loftowy, związany z rybołówstwem charakter wnętrza oraz możliwość uczestniczenia w procesie przygotowania ryby. Każdy gość wybiera porcję, która jest następnie przyrządzana na jego oczach. W menu znajdują się ryby i ciekawe wariacje na ich temat (dostępne poza sezonem) – placki ziemniaczane z sandaczem czy pierogi ze szczupakiem. Są też zupy i dania mięsne. Specjalnością lokalu, której TRZEBA spróbować, jest zupa rybna i czipsy z lina.
Warto dodać, że w okresie przedświątecznym (Bożego Narodzenia i Wielkanocy) oferujemy rybne wyroby garmażeryjne, np. faszerowanego szczupaka i karpia, pasztety rybne lub ryby w galarecie. Pielęgnujemy podlaskie tradycje i dopasowujemy je do współczesnych realiów. Jesteśmy dumni, że zaangażowanie i serce, które wkładamy w przyrządzanie jak najsmaczniejszych potraw, zostało docenione i wyróżnione w książce „U Pana Boga przy stole. Podlasie i Suwalszczyzna”. Adres: ul. Turystyczna 7, Augustów